Πανελλήνιο Σωματείο Βιοκαλλιεργητών Αλόης (ΠΑΣΩΒΑ)
 
   | Ποιοι είμαστε | Πληροφορίες για την αλόη βέρα | Φωτογραφίες | Επικοινωνία |

| Βιολογικές Καλλιέργειες - Χάρτης | Συχνές ερωτήσεις | Ενημέρωση |

 
 
> Είσοδος μελών
 
 
ΣΥΧΝΕΣ ΕΡΩΤΗΣΕΙΣ
 

Σίγουρα μέχρι σήμερα η καλλιέργεια της αλόης στη Ελλάδα είναι για τους περισσότερους άγνωστη, οπότε είναι λογικό ο κάθε νέος ενδιαφερόμενος καλλιεργητής να έχει αρκετές απορίες γύρω από τον ''κόσμο'' της αλόης. Το Πανελλήνιο Σωματείο Βιοκαλλιεργητών Αλόης (ΠΑΣΩΒΑ) όμως είναι στην ευχάριστη θέση να κατέχει πολλές πληροφορίες για την αλόη, οι οποίες έχουν προκύψει από μελέτες, συζητήσεις, και ανταλλαγή απόψεων των ήδη αρκετών μελών του σωματείου που βρίσκονται σε όλη την Ελλάδα και την καλλιεργούν εδω και μερικά χρόνια τώρα. Οπότε το Πανελλήνιο Σωματείο Βιοκαλλιεργητών Αλόης (ΠΑΣΩΒΑ) είναι σε θέση να απαντήσει αν όχι σε όλες, τότε σίγουρα στις περισσότερες απορίες σας, και να σας ενημερώσει σε οτιδήποτε χρειαστεί. Παρακαλώ μελετήστε τις ακόλουθες ερωτοαπαντήσεις και αν χρειαστείτε επιπλέον βοήθεια επικοινωνήστε με το σωματείο είτε τηλεφωνικά, είτε με email ή μέσα από τη σελίδα μας στο facebook.


Πως μπορώ να γίνω μέλος στο Πανελλήνιο Σωματείο Βιοκαλλιεργητών Αλόης (ΠΑΣΩΒΑ);

Η βασική προϋπόθεση για να γίνει κάποιος μέλος του ΠΑΣΩΒΑ είναι ότι θα πρέπει να έχει το λιγότερο 500 φυτά ηλικίας τουλάχιστον ενός έτους. Στην συνέχεια διαβάζει το καταστατικό του σωματείου μας και εφόσον πληροί και συμφωνεί και με τις υπόλοιπες προϋποθέσεις - υποχρεώσεις υποβάλει την αίτηση εγγραφής προς στον σωματείο μέσω email (infopasova@gmail.com), fax ή ταχυδρομικά. Το αρχείο της αίτησης εγγραφής είναι αρχείο μορφής microsoft word (.docx) και μπορείς να το κατεβάσεις κάνοντας κλικ εδώ. Επίσης μαζί με την αίτηση εγγραφής πρέπει ο ενδιαφερόμενος να μας στείλει και ένα αντίγραφο του φυτοριακού διαβατηρίου, το οποίο προμηθεύεται από τον άνθρωπο που προμηθεύτηκε τα φυτά.                                                                                            

                                                                                                                                > Αίτηση Εγγραφής


Από που μπορώ να προμηθευτώ Φυτά;

Πιστοποιημένα Φυτά Aloe Vera Barbadensis Miller μπορεί κάποιος, που ενδιαφέρεται να ξεκινήσει την καλλιέργεια της αλόης, να προμηθευτεί από τα μέλη του ΠΑΣΩΒΑ καθώς αρκετά μέλη έχουν προχωρήσει στην δημιουργία φυτωρίου, έχουν πάρει τις κατάλληλες εγκρίσεις από το ΚΕΠΠΥΕΛ και έχουν κάνει τις κατάλληλες χημικές αναλύσεις των φυτών τους ώστε να είναι σε θέση να σας δώσουν όλα τα απαραίτητα πιστοποιητικά γνησιότητας του φυτού. Πράγμα που σας δίνει σιγουριά και σας βεβαιώνει ότι έχετε το κατάλληλο είδος αλόης (Aloe Vera) και όχι κάποιο είδος καλλωπιστικού φυτού αλόης. Για οποιαδήποτε άλλη πληροφορία παρακαλώ επικοινωνήστε με το σωματείο μας.


Που μπορώ να βρω το καταστατικό για το Πανελλήνιο Σωματείο Βιοκαλλιεργητών Αλόης (ΠΑΣΩΒΑ);

Το καταστατικό του ΠΑΣΩΒΑ είναι διαθέσιμο αμέσως πιο κάτω και μπορείς να το κατεβάσεις. Είναι αρχείο μορφής pdf και ανοίγει με τον adobe reader. Επίσης μπορείς να το ζητήσεις και από το Διοικητικό Συμβούλιο ή από οποιοδήποτε μέλος του σωματείου μας.     
                                                                
             > Καταστατικό του ΠΑΣΩΒΑ            > 1η τροποποίηση καταστατικού           > 2η τροποποίηση καταστατικού
 

 
Υπάρχει κάποιο κόστος για τα μέλη του Πανελλήνιου Σωματείου Βιοκαλλιεργητών Αλόης (ΠΑΣΩΒΑ);

Ναι υπάρχει κάποιο κόστος. Το ΠΑΣΩΒΑ είναι ένας μη κερδοσκοπικός οργανισμός, χρειάζεται όμως κάποια μικρά έσοδα προκειμένου να καλύψει τα λειτουργικά του έξοδα. Αυτά τα έσοδα προέρχονται από διοργάνωση εκδηλώσεων, από επιχορηγήσεις, από δωρεές, από χορηγίες, από εκμετάλλευση της περιουσίας του, καθώς και από τα μέλη του με την μορφή της εγγραφής, της συνδρομής και των έκτακτων εισφορών. Η ετήσια συνδρομή είναι 30, οι έκτακτες εισφορές είναι ελάχιστες και κατά περίπτωση. Δυνατότητα τροποποίησης των ποσών αυτών υπάρχει μόνο με απόφαση του Διοικητικού Συμβούλιου του σωματείου.

Ο λογαριασμός του ΠΑΣΩΒΑ στην τράπεζα Πειραιώς είναι ο παρακάτω:
ΙΒΑΝ: GR89 0172 0410 0050 4109 4488 342


Πώς επικοινωνούν τα μέλη μεταξύ τους, δεδομένης της διασποράς τους σε όλη την χώρα;

Τα μέλη του ΠΑΣΩΒΑ εκτός από τους συνήθεις τρόπους επικοινωνίας μέσω τηλεφώνου, επικοινωνούν μεταξύ τους και μέσω email, ή και μέσω της σελίδας μας στο facebook. Υπάρχει ακόμα και κλειστό φόρουμ στο facebook αποκλειστικά για τα μέλη μας.


Ποιες είναι οι υποχρεώσεις και τα δικαιώματα μου ως μέλος του Πανελλήνιου Σωματείου Βιοκαλλιεργητών Αλόης (ΠΑΣΩΒΑ);

Όλα τα μέλη του ΠΑΣΩΒΑ έχουν ίσα δικαιώματα και υποχρεώσεις σύμφωνα με τις διατάξεις του καταστατικού. Τα μέλη δικαιούνται να συμμετάσχουν ενεργά στην λειτουργία του σωματείου και να απολαμβάνουν συνεχούς ενημέρωσης και συμμετοχής στις αποφάσεις του. Τα τακτικά μέλη εκτός από την καταβολή του πόσου της εγγραφής τους είναι υποχρεωμένα να καταβάλλουν και το ετήσιο ποσό της συνδρομής τους, το ύψος της οποίας καθορίζεται κάθε φορά με απόφαση το Διοικητικού Συμβουλίου.


 
 

 

 

----------------------------------------------------------------------------------------------------

Φύλλα και φυτά αλόης βέρα barbadensis miller βιολογικής καλλιέργειας.
Βιολογική καλλιέργεια αλόης βέρα στην Ελλάδα.
Aloe vera barbadensis miller organic farming in Greece.

 

2013-2019: pasova.gr

Πανελλήνιο Σωματείο Βιοκαλλιεργητών Αλόης (ΠΑΣΩΒΑ)